Hotellit Helsingissä

Kaikki Helsingin Cumulus City -hotellit sijaitsevat pääkaupungin keskeisillä paikoilla hyvien liikenneyhteyksien varrella. Olet tervetullut vieraaksemme niin työ- kuin vapaa-ajan matkalle!

Cumulus City -hotellien hyvän sijainnin vuoksi hotelleista on lyhyt matka kaikkialle, kuten esimerkiksi Helsingin keskustan useisiin ostoskeskuksiin. Cumulus City -hotelleista on myös lyhyt matka teattereihin, konsertteihin sekä muihin kiinnostaviin tapahtumiin ja nähtävyyksiin.


Helsingin kaupunkivinkit

Helsinki tarjoaa nähtävää, koettavaa ja tekemistä kaikenikäisille. Kaupunkiin pääset tutustumaan erinomaisesti kävellen tai pyörällä. Polkupyöriä vuokraat kaikkien Helsingin hotelliemme vastaanotosta, hintaan 5 €/3 tuntia tai 10 €/päivä (hintaan sisältyy kypärä ja lukko). Kaupungissa on myös kattava ja toimiva julkisen liikenteen verkosto.
 

Helsingin liikenteen poikkeusjärjestelyt kesällä 2017

Helsinki on ihana kesäkaupunki matkailijoille, mutta tänä kesänä tehdään poikkeuksellisen paljon muutostöitä jotka vaikuttavat liikkumiseen kaupungissa. Katso HSL:n vinkit liikkumiseen kaupungissa tästä linkistä.

 

Nähtävyydet

Mannerheimintie on kaupungin valtaväylä, jonka etelän, eli keskustan puoleisessa päädyssä on kauppojen ja ravintoloiden keskittymä. Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas komeilee Mannerheiminaukiolla, jolla seisoo myös nykytaiteen museo Kiasma. Museota miltei vastapäätä ovat Eduskuntatalo ja sen lisärakennus Pikkuparlamentti. Mannerheimintien eteläpäästä pääset Esplanadin puistoon, joka on sekä kaupunkilaisten kesäolohuone että turistien promenadi. Esplanadin lavalla on erilaisia ilmaisesityksiä läpi kesän. Esplanadilta pääset Kauppatorille, josta saat toriherkkuja, matkamuistoja ja lähdet laivalla kiertoajelulle tai yhteysaluksilla mm. Suomenlinnan merilinnoitukseen tai Korkeasaaren eläintarhaan. Kauppatorilta pääsee kesäisin jopa höyrylaivalla Porvooseen! Torin läheisyydessä on SkyWheel Helsinki -maailmanpyörä, ja torilta on suora näköyhteys Presidentinlinnaan sekä Uspenskin katedraaliin.

Päänähtävyydet Helsingissä ovat mm. Ateneumin taidemuseo, Design District Helsinki, Kampin kappeli, Linnanmäen huvipuisto, Olympiastadion, Senaatintori, Sibelius-monumentti, Suomen kansallismuseo sekä monet muut mielenkiintoiset paikat!

Ihastuttavia ulkoilmakohteita ovat Suomenlinna ja Seurasaari. Suomenlinna sijaitsee 20 minuutin lauttamatkan päässä keskustasta. Saaren päänähtävyys on 1700-luvulla rakennettu merilinnoitus, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Saarella järjestetään useita konsertteja ja ulkoilmatapahtumia. Nähtävyyksiä saarella ovat mm. lelumuseo, museosukellusvene ja muita historiallisesti merkittäviä kohteita. Se on kaupunkilaisten keskuudessa suosittu paikka kauniin kesäpäivän viettämiseen useine puistoineen ja uimarantoineen. Seurasaari puolestaan sijaitsee kaupungin länsipuolella. Sinne pääsee siltoja pitkin kävellen. Saari on mielenkiintoinen ulkoilmamuseo, jossa on erilaisia puurakennuksia eri puolelta Suomea. Museon vanhin rakennus on 1686 rakennettu Karunan vanha kirkko, joka on kesäisin suosittu vihkikirkko.

Katso Helsingin nähtävyyksien runsaudensarvi Visit Helsingin sivuilta.
 

Shoppailu

Helsingissä on monipuoliset ostosmahdollisuudet kivijalkapuodeista suurin ostoskeskuksiin. Helsingistä löydät niin käsitöitä, designia, vintage- ja second hand -puoteja kuin asusteita, antiikkia ja muotiakin. Erikoisliikkeitä on ekopuodeista museokauppoihin ja luksuspuodeista monen kerroksen tavarataloihin. Helsingissä on jopa useita pieniä levykauppoja, joista moni on erikoistunut eri musiikkilajeihin. Helsingistä saat myös kaiken sisustukseen ja katu-uskottavaan pukeutumiseen, sekä pääset piipahtamaan useissa tehtaanmyymälöissä; vieraile ainakin Kalevala Korun & Lapponia Jewelryn (Strömbergintie 4), Marimekon (Kirvesmiehenkatu 7), Pentikin (Arabiakeskus, Hämeentie 135 A) ja Fashionstore Outletin (Valimotie 25) tehtaanmyymälöissä!
 

Ruokailu

Ravintoloita, kahviloita, pop up -kojuja ja ruokarekkoja on Helsingissä kuin sieniä sateella. Kaupungin yli 1200 ravintolasta löydät varmasti oman suosikkisi ja lukuisia kiinnostavia ruokapaikkoja jää vielä seuraavillekin visiitille! Uusi pohjoinen keittiö ja lähiruoka kiinnostavat monia helsinkiläisiä siinä määrin, että monella ravintolalla on omat nimikkoviljelijänsä! Vuodenajat näkyvät vahvasti Helsingin ravintoloiden vuosikellossa joka alkaa tammi–helmikuun blinikaudella ja päättyy juhlakauden makuihin joulukuussa. Kesän makumaailmaa rikastuttavat katukeittiöt, pop up -ravintolat sekä poljettavat myyntikärryt

Cumulus City Meilahti -hotellin kivijalassa ovat ravintolat BURGER KING ® sekä Bistro Cumulus, joista jälkimmäinen tarjoilee rennon rouheaa ja modernin mutkatonta ruokaa. Ravintolassa herkuttelet premium-burgereilla, monipuolisilla salaateilla tai klassisilla bistroannoksilla aasialaisella vivahteella. 
 

Arkkitehtuuri

Helsinki on merkittävä arkkitehtuurikaupunki, jossa kohtaat modernismia, funktionalismia sekä Pohjois-Euroopan suurimman yhtenäisen jugend-alueen. Pääkaupungin rakennukset ovat vähäeleisiä ja hienostuneita. Senaatintoria ympäröivä alue on uniikki uusklassinen kokonaisuus. Ydinkeskustassa on runsaasti kertaustyylejä edustavia rakennuksia, kuten Gustaf Nyströmin suunnittelema Säätytalo. Jugendtyylin, tai kansallisromantiikan, tyylisuuntausta edustavat Jugendsali, Kansallismuseo sekä Rautatieasema. Ihastuttavia puurakennuksia löydät Käpylän, Puu-Vallilan ja Etu-Töölön kaupunginosista – myös Kampin kappeli on varsinainen puurakentamisen tyylinäyte!
 

Kulttuuri

Kulttuuritarjonta on Helsingissä runsas. Kaupungista löydät monta areenaa niin musiikille kuin teatteri-, tanssi-, kuin kuvataiteellekin. Musiikkia kuulet Musiikkitalossa, Kulttuuritalossa, Suomen Kansallisoopperassa, kirkoissa, festivaaleilla, ulkoilmakonserteissa, klubeilla sekä konserteissa Helsingin Jäähallissa ja Hartwall Arenassa. Museoita on Helsingissä useita, kuten Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Ratikkamuseo, Hakasalmen huvila, Helsingin taidemuseo HAM sekä Hotelli- ja ravintolamuseo. Museoita on kymmeniä, katso siis koko tarjonta Visit Helsingin sivuilta.


Aktiviteetit

Helsingissä voi helposti viettää  monta päivää ja silti jotain mielenkiintoista jää näkemättä tai kokematta! Linnanmäen huvipuisto on lapsiperheiden ja lastenmielisten ykköskohde Helsingissä. Ulkoilualueita on niin ulkosaarilla kuin ulkoilupuistoja sisämaassa. Hyppää bussiin tai raitiovaunuun ja vieraile vaikkapa Arabianrannassa, Kaivopuistossa taikka Pihlajasaaressa. Uida ja saunoakin voi monessa julkisessa uimahallissa, maauimalassa sekä yleisessä saunassa. Helsingissä sinun on mahdollista kalastaa, meloa, keilata, skeitata, paeta pakohuoneesta, minigolfata, seikkailla, kiipeillä ja vaikka mitä! 


Tapahtumat

Pääkaupungissa tapahtuu kaiken aikaa ympäri vuoden! Kaupungin syntymäpäivänä 12.6. on paljon ilmaisohjelmaa Helsinki-päivän kunniaksi niin isoille kuin pienille. Kaupungissa tapahtuu jokaiselle jotakin; kiinnostaisiko sinua kenties metallimusiikkifestivaali Tuska, Finnish Sauna Festival, roolipelitapahtuma Ropecon, Kuninkuusravit vai Helsinki City Marathon? Olipa kiinnostuksen kohteesi mikä tahansa, Helsinki takuulla hemmottelee sinua tapahtumatarjonnallaan! Messuja järjestetään liuta pitkin vuotta ja ilmaistapahtumiakin on tarjolla varsin mukavasti.

Katso kaikki Helsingin tapahtumat  Visit Helsingin sivuilta.  

 

Hotellit ja kylpylät

Hotellimme

Hotelli Cumulus City Hakaniemessä nukut pehmeissä lakanoissa

Cumulus City Hakaniemi Helsinki

Helsinki

Tässä hotellissa

  • Polkupyörä­vuokraus
  • Lasten leikkihuone
Cumulus City Kaisaniemi Helsinki

Cumulus City Kaisaniemi Helsinki

Helsinki

Tässä hotellissa

  • Polkupyörä­vuokraus
Cumulus City Kallio Helsinki Tuomiokirkko

Cumulus City Kallio Helsinki

Helsinki

Tässä hotellissa

  • Pubi
Hotelli Cumulus City Meilahti

Cumulus City Meilahti Helsinki

Helsinki

Tässä hotellissa

  • Ravintola
  • Lasten leikkihuone
  • Aulabaari