Hotellit Kuopiossa

Kuopion kaupunkivinkit 

Kauniin Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio on monipuolinen ja luonnonkaunis lomakohde Itä-Suomessa. Kaupungissa on niin historiallisia käyntikohteita kuin moderneja tapahtumia – ja välitöntä tunnelmaa lupsakalla Savon murteella höystettynä.
 

Nähtävyydet

Kaupungin maamerkki on Puijon 75-metrinen torni, josta avautuvat huikeat näkymät. Itse torni sijaitsee 230 metriä korkean vaaran huipulla, josta käsin saat seutuun todellisen lintuperspektiivin. Yli sata vuotta vanha Kuopion kauppatori Raatihuoneineen on yksi klassikkonähtävyyksistä. Torin laidoilla seisovat Veljmies- ja Siskotyttö-patsaat, Kuopion
kaupungintalo
sekä useita tavarataloja.
 

Shoppailu

Kuopion kävelykeskustassa on tavaratalojen ja kauppakeskusten monipuolinen ostosalue, josta löydät niin ketjuliikkeet kuin pikkuputiikit. Kaupungin suurin tavaratalo on Carlson, jonne on suora yhteys Cumulus City Keskusta Kuopio -hotellista. Sen lähistöllä sijaitsevat myös Kuopion Kauppatori sekä kauppahalli, joista hankit mm. savolaista kalakukkoa.  Keskustan ulkopuolella sijaitsee hulppea Matkus Shopping Center, jossa on 90 erilaista liikettä. Samassa rakennuskompleksissa ovat myös IKEA sekä monta ravintolaa ja kahvilaa. Vaajasalon saaressa sijaitsee Alahovin viinitila, jonne pääset niin maa- kuin vesiteitse.


Ruokailu

Puijon tornissa on ravintola, jonka lattia pyörii. Jos huipulla huimaa, tornin juurella sijaitsevassa Puijon Majassa voi nauttia lounasta ja kahvilan antimia. Kesällä matkustajasataman ravintoloissa ruokit niin ravinnon kuin estetiikan nälkääsi. Cumulus-ketjun omista ravintoloista Grillsson Steakhouse &  Bar Cumulus City Keskusta Kuopio -hotellissa tarjoilee meheviä ja maistuvia herkkuja sekä pieneen että isoon nälkään. Ravintola Huviretki Cumulus City Asema Kuopio -hotellissa tarjoaa sekä tuttuja klassikkoannoksia että uusia tuulia edustavia ruokaelämyksiä. Ronskisti Suomen parhaaksi muikkuravintolaksi itseään tituleeraava Sampo tarjoilee nimikkokalaansa monessa muodossa: keetossa tae paastettuna, mutta saat toki ruokoo iliman muikuta ja jäläkiruokookin tarjoillaan.


Kulttuuri

Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, Cumulus City Keskusta Kuopio -hotelli on jo itsessään jo vierailun arvoinen rakennus. Carlsonin talon tyyli edustaa klassismia ja funktionalismia, ja sen Atlas-salia koristavat komeat historialliset pylväät. Kun kaipaat korkeakulttuuria, suuntaa Kuopion taidemuseoon taikka hiljattain uusittuun Kuopion kaupunginteatteriin tai Musiikkikeskukseen. Mikäli olet kiinnostunut historiasta, kannattaa vierailla Kuopion museossa tai korttelimuseossa. Puijon läheisyydessä sijaitsee 1800-luvulta säilynyt Konttilan torppatila luonnonkauniilla paikalla. Kuopiossa et voi välttyä lupsakkuudelta, joka on savolaisten ominaispiirre. Ystävällinen ja välitön palvelu on myös Kuopion Cumulus City -hotellien tavaramerkki.


Aktiviteetit

Puijon virkistys- ja harrastusalue sijaitsevat parin kilometrin päässä keskustan sykkeestä. Rinteen vaihtelevassa maastossa on mukava patikoida tai lenkkeillä. Talvisin Puijon talviurheilukeskuksessa järjestetään mäkihypyn maailman cupin osakilpailu. Kuopiossa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet melonnasta kalastukseen sekä golfauksesta vesijetti-ajeluun. Talvilajien joukosta voit valita maastohiihdon, moottorikelkkailun, laskettelun tai luistelun. Kesällä kaupungissa on Suomen suurin sisävesiristeilytarjonta. Toukokuusta syyskuun alkuun matkustajasatamasta lähtee useita erilaisia risteilyjä. Tahkon matkailukeskus aktiviteetteineen sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta.


Tapahtumat

Kuopiossa on runsas urheilu- ja kulttuuritapahtumatarjonta ympäri vuoden.. Kesäisin kaupungissa on useita tapahtumia, joista tunnetuimmat lienevät Kuopio Tanssii ja Soi sekä SATOA goes WILD -ruokafestivaalit kesäkuussa, Kuopio Rock ja Kuopion Viinijuhlat heinäkuussa sekä Kuopio Maraton ja Kallaryssäys syyskuussa. Talvitapahtumien aatelia ovat koko perheen Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma helmikuussa sekä Niiralan Montussa pelaavan Liiga-joukkue KalPan matsit koko jääkiekkokauden. 

 

Hotellit ja kylpylät

Hotellimme

Hotelli Cumulus City Asema Kuopio sijaitsee lähellä Kuopion parhaita nähtävyyksiä

Cumulus City Asema Kuopio

Kuopio

Tässä hotellissa

  • Ravintola
  • Aulabaari