Hotellit Tampereella

Tampereen kaupunkivinkit

Tampere tarjoaa nähtävää, koettavaa ja tekemistä kaikenikäisille. Kompaktin kokoiseen kaupunkiin pääset tutustumaan erinomaisesti kävellen tai pyörällä. Kaupungissa on myös kattava julkisen liikenteen verkosto. Vanhassa teollisuuskaupungissa on tapahtumia ympäri vuoden ja hienoja käyntikohteita riittää niin kulttuurinnälkäisille kuin aktiivilomaa tai rauhoittumista etsivälle.

Nähtävyydet

Tampereen kaupunki on aikoinaan alkanut rakentua Tammerkosken rannalle. Kosken rannat ovat täynnä vanhoja teollisuusrakennuksia, joista enää Takon kartonkitehdas on toiminnassa. Koskea voi tarkastella kymmenen kosken ylittävän sillan päältä. Itärannalla sijaitsevassa Koskipuistossa voi nauttia kuumista kesäpäivistä veden äärellä tai ihailla Aimo Tukiaisen Virvatulet-veistosta, joka on omistettu suomalaisille sotilaille. Lapset viihtyvät hyvin puiston itäosassa sijaitsevassa Pikku Kakkosen leikkipuistossa

Tampereen laidalla sijaitseva 26 metriä korkea Pyynikin näkötorni seisoo 152 metrin korkeudella merenpinnasta. Vuonna 1923 valmistuneen tornin kivijalassa on kahvila, josta saa kaupungin parhaat munkit. Torni on avoinna joka päivä auringon noususta laskuun asti. Tampereen ehkä kuuluisin näköalatorni on Näsinneula Särkänniemen huvipuistossa.

Shoppailu

Tampere on ehtymätön ostoskeskusten, tavaratalojen ja putiikkien runsaudensarvi. Hämeenkadun varrelta löydät jo hulppeat ostosvalikoimat, ja aivan lähistöllä on myös ihastuttavia tehtaanmyymälöitä. Finlaysonin tehtaanmyymälästä (Kuninkaankatu 3) löydät kotimaisen designin aatelia. Tallipiha (Kuninkaankatu 4) on kenties kaupungin kaunein ympärivuotinen ostospaikka ja retkikohde putiikkeineen, kahviloineen ja tapahtumineen. Vatsantäytettä hankit Tampereen vanhimman paahtimon, Mokkamestareiden, paahtimomyymälästä (Kuukuja 8 E) sekä sammutat suklaanhimosi Dammerbergin suklaatehtaalla Lempäälässä (Varastotie 1, 33880 Lempäälä). 

Designinystäviä kiehtovat design-korttelin liikkeet, joita ympäröivät Hatanpään valtatie, Otavalankatu, Aleksanterinkatu ja Verkatehtaankatu. Aleksis Kiven kadun eteläpäässä on toinen tutustumisen arvoinen design-keskittymä. Kehäsaaresta löydät ihastuttavat Kenkäpaja Pihkan sekä PikkuPutiikit, joista molemmista hankit tamperelaista muotoilua.

Ruokailu

Pääset lähietäisyydelle lähiruoan kanssa sekä Tammelantorilla että Laukontorilla. Molemmissa on tarjolla maan ja metsän antimia tuoreeltaan, ja toreilla saat syötäväksesi niin perinteiset kuin uuden sukupolven toriherkut suoraan kojusta suuhun – torit ovat takuuvarmoja mustamakkara-apajia. Tampereella on useita palkittuja ravintoloita niin brunssi-, kahvittelu-, kuin pidemmän kaavankin ruokailutarpeisiin. Kahviloita löytyy niin taiteen kuin kissojenkin ystäville. Cumulus City Hämeenpuiston omassa Grillsson Steakhouse & Bar -ravintolassa herkuttelet mehevillä ja maistuvilla annoksilla joko isosti tai pienesti. Cumulus City Koskikadun hotellissa hyväilet makunystyröitäsi Huviretki-ravintolan tutuilla klassikkoannoksilla sekä uusia tuulia edustavilla ruokaelämyksillä.

Arkkitehtuuri

Tampereella liikkuessasi lepuutat silmiäsi näyttävien rakennusten pinnoilla. Tavallisten asuinrakennusten keskellä komeilee Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin taiteellisen kädenjäljen saanut kansallisromanttinen Tampereen Tuomiokirkko. Finlaysonin alueella on niin ikään jykeviä tehdasrakennuksia, joiden tiilien sisällä on monta mielenkiintoista käyntikohdetta, kuten Työväenmuseo Werstas ja Lastenkulttuurikeskus Rulla. Finlaysonin alue on niin vapaa-ajan kuin kulttuuri- ja ravintolatoiminnan keskittymä, jossa toimii noin 100 yritystä, ja siellä järjestetään runsaasti tapahtumia ympäri vuoden. Täällä käyskennellessäsi, kannattaa ehdottomasti tutustua myös Finlaysonin kirkkoon ja Finlaysonin palatsiin.

Kulttuuri

Tampere hemmottelee teatterinystäviä. Lista on melkoinen, sillä kaupungissa vaikuttavat mm. Tampereen teatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Tanssiteatteri MD, Komeadiateatteri, Palatsiteatteri ja Teatteri Siperia. Museofanienkaan ei tarvitse toimettomana olla, sillä valinnanvaraa löytyy silläkin saralla  – kiinnostaisiko sinua Amurin työläismuseokortteli, Tampereen taidemuseo tai Museokeskus Vapriikin monipuolinen tarjonta? Lapsiperheitä kiinnostavia museoita ovat varmastikin Poliisimuseo, Mobilia auto- ja tiemuseo sekä toukokuussa 2017 avattu Muumimuseo.

Taidetta kohtaat sekä gallerioissa että kahviloissa. Kaupunki on myös kirjallisuuden kehto, ja alan tapahtumia järjestetäänkin ympäri vuoden. Kirjavuosi alkaa helmikuussa Elävän kirjallisuuden festivaaleilla ja sen päättää loppusyksystä Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta. Sarjakuvafanien ykköstapahtuma on vuosittain järjestettävä Tampere Kuplii, ja Roolipeli- ja animekansa valtaa Tracon-tapahtuman syyskuun alussa. Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin konserttikeskus, jonka estradilla nähdään niin kotimaisia kuin kansainvälisiä esiintyjiä ja ohjelmistossa on mm. klassista musiikkia, oopperaa ja balettia. Tampereen runsaasta kulttuuritarjonnasta voit lukea lisää Visit Tampereen sivuilta.

Aktiviteetit

Koko perheen ehdoton käyntikohde Tampereella on Särkänniemen huvipuisto, jossa on hurjien laitteiden lisäksi paljon muutakin nähtävää. Angry Birds Landissa voit nähdä videopelistä tuttuja lintuja ja Koiramäen kaupungissa ja maatilalla voit astua Mauri Kunnaksen luomaan satumaailmaan. Akvaariossa tarkastellaan kaloja läheltä ja planetaariossa on tarjolla immersiivisiä elokuvia avarauudesta.  Alueella on myös Sara Hildénin taidemuseo, jossa pidetään kansainvälisestikin kiinnostavia nykytaiteen näyttelyitä.

Tapahtumat

Tampere on rokkareiden ja taiteilijoiden kaupunki. Keikkoja, festareita ja tapahtumia riittää ympäri vuoden – ei muuta kuin keikkakalenteri käteen ja aikatauluja suunnittelemaan! Myös tanssitaiteen ystäville on mukavasti tapahtumatarjontaa, kuten esimerkiksi Kansallisbaletin kesäkiertue Keskustorilla kesäkuussa ja Tampereen Flamencoviikko kesä–heinäkuussa. Legendaarinen Tammerkosken Sillalla -tapahtuma järjestetään kesä–heinäkuun taitteessa vuonna 2017. Pitkin kesää kaupungissa on mitä erilaisimpia tapahtumia kitarafestareista, bluestapahtumaan ja undergroundjuhannukseen. Kannattaa vierailla myös Finlayson Art Area -taidetapahtumassa, jossa esitellään monipuolisesti maalauksia, videoita, valokuvia, veistoksia, lasitaidetta grafiikkaa ja katutaidetta.  Katso koko tapahtumien kirjo Visit Tampereen sivuilta 
 

 

Hotellit ja kylpylät

Hotellimme

Hotelli Cumulus City Hämeenpuisto Tampere

Cumulus City Hämeenpuisto Tampere

Tampere

Tässä hotellissa

  • Kuntosali
  • Polkupyörä­vuokraus
Cumulus City Koskikatu Tampere sijaitsee kauniilla paikalla keskellä kaupunkia

Cumulus City Koskikatu Tampere

Tampere

Tässä hotellissa

  • Polkupyörä­vuokraus
  • Pubi
  • Ravintola