Aktiviteetteja Imatralla

Cumulus Resort Imatran Valtionhotellissa nautit ainutlaatuisesta kulttuurimaisemasta Imatrankosken varrella, hemmottelukylpylän ja Hyvän olon saunojen lämmöstä, Linnaravintolan herkuista ja liikuntamahdollisuuksista luonnossa - koe unohtumattomia elämyksiä vaikkapa kellumalla kuivapuvussa virran vietävänä. Imatran Valtionhotelli tarjoaa paljon tekemistä, näkemistä ja kokemista! Näiltä sivuilta löydät tapahtumat sekä aktiviteetit ja vinkit, jotka ovat tarjolla vuodenajasta riippumatta. 

Hotellimme on vain muutaman sadan metrin päässä Imatran kaupungin keskustasta ja sen ostosmahdollisuuksista. Linnahotelli tarjoaa romanttiset puitteet kahdenkeskiseen rentoutumiseen ja lapsiperheitä kiinnostaa varmasti esimerkiksi Angry Birds Activity Park, joka sijaitsee noin 7 kilometrin päässä hotellista.

Tapahtumia Imatralla

Ajankohtaiset tapahtumat löydät Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista tai osoitteesta www.gosaimaa.com.

Tekemistä hotellissa

Hotellista suoraan löytyvät mm. seuraavat tekemiset hotellin asukkaille:

 • Hemmottelukylpylä
 • Polkupyörien vuokrausta – 7 € / 1-4 h ja 10 € / koko päivä 
 • Ulkopelejä, kuten mölkky, kroketti, petangue, frisbee, soft-ball 
 • Erilaisia lautapelejä ja biljardipöytä Linnaklubilla
 • Spa MiniGym -kuntoiluhuone kylpylän yhteydessä
 • Kävelysauvoja
 • Linnan eläinsuunnistus Linnan pihapiirissä
 • Frisbeegolf, kiekkoja lainattavissa hotellin vastaanotosta  
 • Kylpylähotellin pysäköintipaikan vieressä, Valtionhotellin puistossa on tenniskenttä. Tenniskentän pelivuorot ovat varattavissa vastaanotosta, hotellin asukkaille maksuton. 

Ulkopelit ja polkupyörät eivät ole saatavilla talviaikaan.

Teatteri

Katso Valtionhotellin teatteripaketteja Teatteri Imatran esityksiin.

Kruununpuiston kesäteatteri sijaitsee Imatralla luonnonkauniilla paikalla Kruununpuistossa, Vuoksen varressa aivan Valtionhotellin vieressä. 

Angry Birds Activity Park

Angry Birds -sisäpuisto sijaitsee Lappeenrannan Rauhassa, 7 km päässä Cumulus Resort Imatran Valtionhotellista. Mahtavassa puuhapaikassa on huimat 2 400 m² peuhaamistilaa kahdessa kerroksessa. Liput voit ostaa kätevästi huonevarauksen yhteydessä tai suoraan hotellin vastaanotosta.

Vuoksi-kellunta

Vuoksi-kellunta on uniikki, rentouttava kokemus - lue lisää ja katso Vuoksi-kellunta lomapaketti tai kysy lisää hotellista. Kellunta ostettavissa myös erikseen ilman lomapakettia.

Vuoksen kalastuspuisto

Vuoksen Kalastuspuisto sijaitsee ihastuttavan kävelymatkan päässä Valtionhotellista, alle 2 km. Varpasaaren kauniista alueesta voi nauttia monin tavoin, tässä muutamia alueen palveluja:

 • Rantasauna/suihku
 • Lohiallas
 • Kalasavustamo
 • Vuokraveneitä, kanootti.
 • Kalastusvälineet
 • Uimaranta, vesihiihtomahdollisuus
 • Pieneläimiä
 • Kalastusluvat Saimaalle ja Vuokselle
 • Värikuula-aseet (uutuus)

Lue lisää Vuoksen kalastuspuiston sivuilta

Jokiristeilyt

Imatraan kannattaa tutustua jokiristeilyjä kaupungin halki virtaavalle Vuokselle, katso lisätietoja tästä.

Opastetut kierrokset

Tiedätkö, mitä Katariina Suuri teki vierailullaan Imatran kosken partaalla 1772? Entä kuka on Valtionhotellin Harmaa Rouva? Näihin – ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset Imatran Matkailuoppaiden opastetuilla kierroksilla.

Imatraan voi tutustua monella tapaa. Kiinnostaako ryhmääsi arkkitehtuuri, vanhat historialliset kartanot, sota-ajan historia vai joku muu? Oppaita voi tilata Kolmen kirkon kierrokselle, Inkerin kierrokselle, Kartanokierrokselle tai vaikkapa Vanhan aseman kävelykierrokselle. Myös Marskin kierros on mahdollinen.

Marskin kierros
Kierrokselle lähdetään Imatran Valtionhotellin edestä ja sen kesto on noin 3 tuntia. Kierroksen aikana opas kertoo niistä paikoista ja kohteista, missä Marsalkka Mannerheim on käynyt Imatralla. Kierrokseen sisältyy käynti Mannerheimin muistokivellä.

Kruununpuiston kävelykierrokset
Kävelykierroksella tutustut Kruununpuiston keisarillisiin näköalapaviljonkeihin, kalliohakkauksiin, hiidenkirnuihin, Imatra Impi -patsaaseen ja Imatran Valtionhotellin historiaan. 

Imatran Valtionhotellin tutustumiskierrokset
Mahdollisuus tilata Valtionhotellin esittelykierros, jossa tutustutaan tarkemmin Imatran Valtionhotellin monivaiheiseen historiaan ja taloon.

Onpa ryhmäsi iso tai pieni, kysy myös räätälöityjä kaupunkikierroksia! Lue lisää Imatran opastetuista kierroksista. Varaa kierroksesi hotellin vastaanotosta.

Golfia Imatralla

Arkkitehti Kosti Kurosen suunnittelema 18-reikäinen Imatran Golf sijaitsee karjalaisessa maisemassa, luonnonkauniin Immalanjärven rannalla, valtakunnan rajan tuntumassa. Kenttä on tyypiltään puistokenttä. Ympäristö ja kentän vieressä oleva järvi on otettu nerokkaasti huomioon kentän suunnittelussa. Tasoitusvaatimus Green Card. Etäisyys Cumulus Resort Imatran Valtionhotellista 12,3 km.

Imatran Golf
Golftie 11, 55800 Imatra
puh. 020 743 9350

Muita golfkenttiä

Viipurin golf