Aktiviteetteja ja tapahtumia Rukalla

Rukalla ja sen ympäristössä on monipuolisia aktiviteetteja sekä vauhdikkaita tapahtumia ympäri vuoden. Rukan tapahtumista ja viikko-ohjelmista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen on mukava rentoutua esimerkiksi nauttien saunan löylyistä sekä hoidoista ja hieronnoista tai lähteä tutustumaan Rukan monipuoliseen ravintolatarjontaan.  

Ruka

Katso Rukan tärkeimmät tapahtumat »

Rukan viikko-ohjelman avulla löydät sinulle sopivimmat elämykset!

Lisää Rukasta ja sen palveluista ja aktiviteeteista: www.ruka.fi

Uutta! Katso livekuvaa Rukan upealta Kiutakönkäältä ja muista mahtavista luonnonmaisemista.
 

Tanssi-illat ja tähtiesiintyjät Rukahovissa 

Katso Kaarle Ski Rukan esiintyjät »
 

Talven aktiviteetit 

Rukan talvessa on taikaa! Runsasluminen talvi ja maiseman vuorottelevat muodot luovat raamit talvilomalle Kuusamossa. Rukan alueesta on muovautunut suorastaan aktiiviliikkujan paratiisi. Puuterinen, puhdas lumi, kirpeä pakkanen ja kaamoksen mystisen lämmin tunnelma tarjoavat talvisia aktiviteetteja aamusta iltaan. Jylhät kuusikot ja tykkylumiset mäntymetsät houkuttelevat hiihtolenkille ja tuntureiden henkeäsalpaavat näköalat viettelevät viilettämään rinnettä alas suksilla ja laudoilla. Erämaan avaruutta voi mennä ihastelemaan moottorikelkalla tai koiravaljakolla. Voit lumikenkäillä Vuosselijärven jäällä kuutamolla ja viettää yön laavulla rakovalkean taianomaisessa loisteessa.

Hiihtoladut 

Lähimmät hiihtoladut lähtevät aivan Cumulus Resort Rukahovi -hotellin viereltä. Reitit ovat Rukan ympäryslatu 9 km, Saaruan valolatu 11 km ja Vuosselin latu 11 km. 

Katso kartat Rukan ja Kuusamon hiihtoladuista

Laskettelu 

Rukakeskuksen rinteet sijaitsevat aivan Cumulus Resort Rukahovi -hotellin vieressä. Piste-vuokraamosta löydät monipuoliset välineet talviurheiluun.

Tutustu tarkemmin rinnetietoihin

Pulkkailu 

Pulkkailemaan pääsee Itä-Rukalla Vuosselin Lastenmaan alaosassa ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Cumulus Resort Rukahovi -hotellista voi vuokrata pulkkia.
 

Kesän aktiviteetit 

Kuusamon kesässä mielikin lepää. Koko lämmin vuodenaika on täynnä luonnon omia nähtävyyksiä ja kiehtovia aktiviteetteja vaellusretkistä aina kesälasketteluun.

Koskenlasku ja jokimelonta

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun, katso lisätietoja Rukan sivuilta

Frisbeegolf 

Ruka DiscGolfPark on 18-väyläinen kilpatason kokonaisuus. Hiihtokeskuksen jylhät korkeuserot tekevät pelielämyksestä raskaan, mutta nautinnollisen, katso lisätietoja Rukan sivuilta

Golf 

Kuusamo Golfin 18-reikäinen kenttä on upea elämys! Kuusamo Golf sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Cumulus Resort Rukahovi -hotellista, lähellä Kuusamon keskustaa. Green Feet hankit kätevästi suoraan hotellin vastaanotosta. 

Tutustu tarkemmin Kuusamogolfin sivuilla